Hungarian Albanian Armenian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French Georgian German Greek Hebrew Hindi Indonesian Italian Japanese Macedonian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Swedish Ukrainian

Kisfaludy Turisztikai Program

Vendégházunk

Hírek

Viki Vendégház - Szilvásvárad

Hírek

 

 

Szilvásvárad régi képeslapokon (2016.11.16)
 
Újranyomtatásra került a könyv

Önkormányzatunknál megvásárolható a kiadvány 5.000,- forintos áron. Lepje meg szeretteit Karácsonyra e könyvritkasággal!

 

 

 

Szilvásváradról rengeteg régi képet tekinthet meg Ön is IDE kattintva.

 

 

Átadásra került a fedeles lovarda (2016.11.14)
 
Látványos bemutatókkal

 

Fotó: Skultéti Imre
Bővebb információ IDE kattintva olvasható az átadóról.
A HEOL képgalériáját IDE kattintva tekintheti meg.
Átadják a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontot (2016.11.11)
 
Nagyszabású lovas ünnep lesz a hétvégén, szombaton Szilvásváradon, átadják a Lipicai Lovasközpontot, amely a hazai lovas világ utóbbi évtizedeinek legnagyobb beruházása.

 

Lovas nemzet vagyunk, szeretjük a lovakat. Lovaskultúránk fejlődésének újabb állomása a november 12-én átadásra kerülő fedett lovarda Szilvásváradon.

A közel 1,9 milliárd forintos beruházásból megépült fedett lovarda csupán az első üteme a nagyszabású fejlesztésnek. 2017-ig megvalósulásra várnak még a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont egyéb létesítményei is, mint a négy évszakos pálya és a szükséges kiegészítő építmények, valamint a környező infrastruktúra -derül ki az FM közleményéből.

A szilvásváradi lipicai ménes olyan érték, amelyre büszkék lehetünk, hiszen a lipicai az egyik leghíresebb lófajta a világon, a szilvásváradi gazdaság évtizedek óta őrzi, gyarapítja ezt a nemzeti kincset. Mindez a Kincsem Nemzeti Lovas Program része, amely további jelentős beruházásokat is takar: Bábolnán, Mezőhegyesen, Fábiánsebestyénben, a Nemzeti Lovardánál közel 2,5 milliárd forintból felújítási munkák zajlanak.
Kiépültek azok a lovasturista-útvonalak, amelyek lehetővé teszik az ország lóval történő bejárását.
Cél, hogy világszínvonalú infrastrukturális háttérre támaszkodjon a magyar lovaskultúra. A felsorolt fejlesztések egyben turisztikai beruházások is. Szilvásvárad a Bükk kapuja, Észak-Magyarország egyik legkiemeltebb turisztikai célpontja, ahol a csodálatos látnivalók és a világszínvonalú versenyek is bővíti az idegenforgalmi kínálatot.
Hazánkban egyre nagyobb az érdeklődés lovas hagyományaink, a lovaglás, a lovasversenyek iránt.
A rendszerváltás óta megháromszorozódott a versenyeken indított lovak száma. Míg 1990-ben 1314 sportló volt Magyarországon, ez a szám 2013-ra 4010-re nőtt, a lovas rendezvények száma pedig meghaladja a hatszázat is.
Hétvégi programajánló (2016.11.07)
 
Fogathajtó verseny a fedeles lovardában

A szombati hivatalos megnyitót (regisztrációval látogatható az esemény, amely egyben lovas bemutató is) követően vasárnap (13-án) szezonnyitó fedeles fogathajtó verseny kerül megrendezésre az új lovardában.

 

Újabb út újult meg településünkön                              (2016.11.04)
 
Most a Pincesor utcát sikerült rendbe rakni

Helyhatóságunk ez évi sikeres gazdálkodása lehetővé tette, hogy még egy utat felújítsunk ez évben, így a Pincesor utca a Szabadság utcától a temető hátsó bejáratáig aszfaltozva lett a megfelelő teherhordó réteg kialakítását követően.

 

 

A beruházás része volt 32 méter folyóka építése, valamint a Bem utca felső szakaszán,

valamint a Szabadság u. - Vasút út kereszteződésében a vízelvezetés problémájának megoldása.

 

 

A fejlesztés költségét önkormányzatunk saját költségvetésében biztosította.

 

Meghívó Kemencés Fesztiválra (2016.11.07)
 
Szádalmásra, testvértelepülésünkre várják a szilvási barátokat

 

 

Hétvégi programajánló (2016.11.03)
 
Fedett pályás országos díjugrató verseny

Az új fedeles lovardában.

 

e-max.it: your social media marketing partner

DMC Firewall is a Joomla Security extension!